Het is heerlijk om met een camper door schotland te trekken, maar er zijn weinig camperplaatsen en al helemaal niet met voorzieningen, zoals je dat in Frankrijk en Duitsland ziet. Hoe je dat dan doet? Dat ligt er een beetje aan wat voor camper je (gehuurd) hebt, maar even in het algemeen:

Electriciteit vind je alleen op een camping. De meeste campers hebben een ‘huishoud’accu, die je van electriciteit (12V) voorziet als je niet op een camping staat. Daar kun je niet alles op doen, maar het licht brandt wel degelijk.  Tegenwoordig zijn er ook campings die voor hun officiele poort/slagboom camperplaatsen hebben of plekken voor mensen die laat arriveren. Daar kun je gaan staan en dan de volgende dag afrekenen. Sommige zijn zelfs met stroom. Je kunt soms ook bij Touristinfokantoren staan als je even vraagt of dat oke is. Daar zijn ook vaak openbare toiletten in de buurt.

Openbare toiletten heb je erg veel in Schotland en de meesten zijn goed schoon. Je vindt ze Niet alleen bij (de grote) tankstations aan doorgaande wegen, maar juist vaak ook in de kleine dorpjes. Verder zal je camper toch wel uitgerust zijn met een cassettetoilet. Die kun je weer leeggooien als je weer op een camping staat.
Voor wat betreft water: gebruiken eigenlijk altijd flessenwater voor eten/drinken en water uit de watertank van de camper voor zaken als afwas/ wassen etc.